Balanssessie

 

Balanssessie

In een balanssessie werken we aan het opruimen van blokkades, zodat je weer in balans kunt komen en je je daardoor beter voelt. We gaan op verschillende manieren met jouw blokkades aan de slag, passend bij wat op dat moment nodig is en waar behoefte aan is. De behandeling bestaat vaak uit een mix van verschillende werkvormen. Ik zal hieronder beschrijven met welke technieken ik vooral werk, samen maken we hieruit een keuze.


Energetische behandeling:

Een energetische behandeling zou je kunnen zien als een energetische schoonmaak. Wanneer je in balans bent, stroomt de energie gelijkmatig en onbelemmerd door je lichaam. Wanneer de energiestroom blokkeert, raakt je lichaam uit balans, op welke manier dan ook. Ik geef de geblokkeerde energie een zetje, waardoor die weer in beweging kan komen en de mogelijkheid krijgt om weer de natuurlijke stroom te volgen. Energetisch behandelen gebeurt vaak liggend op de massagetafel (gekleed). Soms zet ik bepaalde tools in om de energiestroom te versterken of om je energetisch op te schonen (klankschalen, edelstenen, muziek met een bepaalde specifieke frequentie, energetische spray, salie).


Bioresonantie:
Met de bioresonantie-apparatuur (Bicom 2000) kan ik in kaart brengen waar in je lichaam dingen niet goed gaan. Door de frequenties in je lichaam te meten, kunnen we blokkades opsporen. Ook kan ik achterhalen welke belastingen er in jouw lichaam aanwezig zijn die de oorzaak zijn van de disbalansen in je lijf: bacteriën, virussen, schimmels, parasieten, straling, hormonale disbalans, het niet goed afvoeren van afvalstoffen, een allergie, etc. Zodra duidelijk is wat er aan de hand is, kunnen we heel gericht een 'grote schoonmaak' houden, waardoor jouw lichaamscellen weer een gezonde frequentie kunnen aannemen en daardoor weer optimaal kunnen functioneren.


Massage:
Een manier om spieren los te maken, om stress/vermoeidheid/pijn uit je lijf te halen of gewoon om even lekker te relaxen. Ik masseer intuïtief, zacht of stevig, ik reageer op wat ik bij je voel, in je spieren, in je botten, in je huid, in je energetische lichaam, in je hele systeem.


Emotioneel lichaamswerk:
We lopen allemaal emotionele 'builen' op. Emoties die je ooit te moeilijk vond om te voelen, blijven 'hangen' in je lichaam en energieveld en kunnen, vaak zonder dat je het weet, enorm veel invloed hebben op jouw doen en laten van nu. Hoe meer je alles binnenin jezelf de ruimte kunt geven, hoe beter de energie weer vrij kan stromen.
Binnen het emotioneel lichaamswerk kan ik allerlei technieken inzetten om dichter bij de kern te komen. Enkele voorbeelden: de helende reismethode van Brandon Bays, EFT, meditatie, visualisatie, burnoutrelease, emotiepressuur, chakrabalancing, opstellingenwerk, energetische koorden zuiveren, innerlijk kindwerk.


Kinesiologie:
Alles wat wij in ons leven hebben ervaren, zit opgeslagen in ons onderbewuste en in het celgeheugen van onze spieren. Er gebeurt zoveel binnenin onszelf waar wij geen weet van hebben. Met kinesiologische technieken kun je bij die informatie komen.


Coaching:

Soms is het zinvol om je alledaagse leven onder de loep te nemen. Hoe ziet jouw leven eruit, waar loop je tegenaan, hoe pak jij dingen aan, vanuit welke energie leef jij je leven en wat is nodig om je stabiel, ontspannen, energiek, blij en vrij te voelen.

Tarief:
De lengte van een sessie staat niet vast. Om te kunnen laten ontstaan wat nodig is, is tijdsdruk niet fijn. Zorg dat je ruim de tijd hebt, zodat we de tijd kunnen nemen die nodig is.
Ik hanteer een vast tarief van € 100,- per behandeling.