Emotiewerk

Emotiewerk

Emoties... we zijn ze liever kwijt dan rijk.

 

Bang, boos, gefrustreerd, verdrietig, jaloers, afgewezen, teleurgesteld... emoties die we allemaal wel eens voelen. Omdat ze nou niet bepaald heel aangenaam zijn, willen we er zo snel mogelijk vanaf. Logisch, bepaald prettig is het niet, je hele humeur lijdt eronder. Emoties kunnen de sfeer in één klap verpesten.

 

Omdat emoties zo heftig kunnen aanvoelen, kun je de neiging hebben ze snel weg te drukken op het moment dat ze opkomen. Als je daar  bedreven in bent geraakt, heb je soms niet eens door dat je dat doet, het is normaal geworden voor jou. Maar het zorgt voor een opstapeling van allerlei emoties door mekaar en dat maakt dat je je 'down' kunt gaan voelen zonder dat je weet waarom. Of dat je allerlei vage klachten krijgt. In plaats van je emoties wegduwen kun je ook de andere kant opschieten: er helemaal ingezogen worden en overgenomen worden door je emoties, alsof je de regie compleet kwijt bent. En, misschien geloof je het niet (want je gooit het er toch juist uit!), maar ook dan krijgt de emotie niet de kans om je lichaam op een gezonde manier te verlaten. Beide manieren van omgaan met je emoties zorgen ervoor dat de emoties in je lichaam blijven vastzitten, waardoor je systeem uit balans raakt. Hoe langer je hiermee blijft worstelen, hoe groter de lading wordt en hoe heftiger de triggers worden.

 

Emotiewerk is voor jou:

-  Als je je onrustig, opgejaagd en snel geïrriteerd voelt
- Als je gauw getriggerd wordt
- Wanneer steeds dezelfde emoties terugkomen
- Als je emoties met je aan de haal gaan
- Als je je geen raad meer weet met je emoties
- Als het voelt alsof je gevoelens ‘verstopt’ zitten
- Als je emotieloos of onverschillig bent
- Als je iemand bent die veelal ‘op de automatische piloot’ vanuit het hoofd leeft
- Bij een burnout of burnoutachtige klachten
- Als je lijf pijn doet of als je rondloopt met vage klachten waar de huisarts niks meer mee kan
- Als je meer aan het overleven bent dan aan het leven
- Als je ‘gewoon’ niet lekker in je vel zit of je niet happy voelt
- Als je meer verbondenheid met jezelf (en je omgeving) wilt ervaren
- Als je doorgaans weinig aandacht hebt voor jezelf en je gevoelens
- Als je jezelf een beetje in de steek laat
- Als je de relatie met jezelf wilt verdiepen en je graag persoonlijk verder wilt ontwikkelen

 

Werkwijze:
Ik mix vaak verschillende technieken door elkaar, maar één van de vier hieronder beschreven werkvormen zet ik vaak als basis in tijdens een sessie. Emotiewerk kan als onderdeel binnen een balanssessie worden gedaan of als losse sessie.

 

Innerlijke reis
We helpen je hersenen om in een diepteontspanning te komen. Van daaruit hebben we aandacht voor alles wat in jou leeft. Je maakt contact met situaties die je op bewust niveau bent vergeten of emoties waar je voor bent weggerend. Je bevrijdt jezelf van de emoties, angsten, herinneringen of pijn die nog altijd in jou opgesloten zitten. Door dat wat nooit werd gezien aandacht te geven, kan het verwerkt en losgelaten worden. De levensenergie zal beter stromen, je voelt je vrijer om te zijn wie je werkelijk bent.

 

Kinesiologische spiertest
Alles wat wij in ons leven hebben ervaren, zit opgeslagen in ons onderbewuste en ook in het celgeheugen van onze spieren. Denk aan oorzaken van fysieke en emotionele klachten, gemiste basisbehoeften of overtuigingen die diep in je systeem zitten en die jou belemmeren in je doen en laten zonder dat je het weet. Wanneer we gaan spiertesten krijgen we vaak verrassende inzichten die we met ons hoofd niet hadden kunnen bedenken. We kunnen onder andere testen welke emoties in je lichaam vastzitten, wanneer ze zijn ontstaan, of je ze hebt overgenomen vanuit je familiesysteem, waar het mee te maken heeft en wat je nodig hebt om die emoties los te kunnen laten. Een geweldige tool om te ontdekken wat er allemaal binnenin je gebeurt en om met emotionele processen aan de slag te gaan.


Koorden verbreken

Er lopen allerlei energetische lijnen tussen jou en andere mensen, óók ongezonde. Die onzichtbare lijntjes maken een relatie moeilijker dan nodig is. We maken de ongezonde energetische lijnen los, zodat er geen negatieve energie van de ander meer bij jou binnenkomt. Dan is de energie weer zuiver. Dat helpt je om de ander los te laten of juist om een gelijkwaardige relatie op te bouwen.

 

Inzichtgesprek
Wat is een emotie eigenlijk precies, waar komen ze vandaan, wat doen ze met je lichaam en wat moet je ermee? Ik help je om jouw emoties beter te begrijpen en hoe je de leiding neemt. Want: als jij niet de regie neemt over je emoties, dan nemen je emoties de regie over jou!

 

 

Investering:
€100 voor een sessie van ongeveer 2 uur.