Emotiewerk
Emotiewerk
Emoties... we zijn ze liever kwijt dan rijk.
Bang, boos, gefrustreerd, verdrietig, jaloers, afgewezen, teleurgesteld... emoties die we allemaal wel eens voelen. Omdat ze nou niet bepaald heel aangenaam zijn, willen we er zo snel mogelijk vanaf. Logisch, bepaald prettig is het niet, je hele humeur lijdt eronder. Emoties kunnen de sfeer in één klap verpesten.
Omdat emoties zo heftig kunnen aanvoelen, kun je de neiging hebben ze snel weg te drukken op het moment dat ze opkomen. Als je daar bedreven in bent geraakt, heb je soms niet eens door dat je dat doet, het is normaal geworden voor jou. Maar het zorgt voor een opstapeling van allerlei emoties door mekaar en dat maakt dat je je 'down' kunt gaan voelen zonder dat je weet waarom. Of dat je allerlei vage klachten krijgt. In plaats van je emoties wegduwen kun je ook de andere kant opschieten: er helemaal ingezogen worden en overgenomen worden door je emoties, alsof je de regie compleet kwijt bent. En, misschien geloof je het niet (want je gooit het er toch juist uit!), maar ook dan krijgt de emotie niet de kans om je lichaam op een gezonde manier te verlaten. Beide manieren van omgaan met je emoties zorgen ervoor dat de emoties in je lichaam blijven vastzitten, waardoor je systeem uit balans raakt. Hoe langer je hiermee blijft worstelen, hoe groter de lading wordt en hoe heftiger de triggers worden.
Emotiewerk is voor jou:
- Als je je onrustig, opgejaagd en snel geïrriteerd voelt
- Als je gauw getriggerd wordt
- Wanneer steeds dezelfde emoties terugkomen
- Als je emoties met je aan de haal gaan
- Als je je geen raad meer weet met je emoties
- Als het voelt alsof je gevoelens ‘verstopt’ zitten
- Als je emotieloos of onverschillig bent
- Als je iemand bent die veelal ‘op de automatische piloot’ vanuit het hoofd leeft
- Bij een burnout of burnoutachtige klachten
- Als je lijf pijn doet of als je rondloopt met vage klachten waar de huisarts niks meer mee kan
- Als je meer aan het overleven bent dan aan het leven
- Als je ‘gewoon’ niet lekker in je vel zit of je niet happy voelt
- Als je meer verbondenheid met jezelf (en je omgeving) wilt ervaren
- Als je doorgaans weinig aandacht hebt voor jezelf en je gevoelens
- Als je jezelf een beetje in de steek laat
- Als je de relatie met jezelf wilt verdiepen en je graag persoonlijk verder wilt ontwikkelen
Werkwijze:
De drie emotiewerk-methodes die ik het meest inzet zijn de Innerlijke reis, de Emotiecode en de Jassentechniek. Soms moeten pijnlijke emoties eerst goed doorvoeld worden voordat ze goed kunnen worden losgelaten, daarvoor hebben we de Innerlijke reis. De Emotiecode en Jassentechniek daarentegen zijn vlugge methodes waarbij je onverwerkte emoties loslaat zonder dat je helemaal terug hoeft naar die vervelende emoties. Soms is het één nodig, soms het ander, en soms de combinatie.
Innerlijke reis
We helpen je hersenen om in een diepteontspanning te komen. Van daaruit hebben we aandacht voor alles wat in jou leeft. Je maakt contact met situaties die je op bewust niveau bent vergeten of emoties waar je voor bent weggerend. Je bevrijdt jezelf van de emoties, angsten, herinneringen of pijn die nog altijd in jou opgesloten zitten. Door dát wat nooit werd gezien aandacht te geven, kan het verwerkt en losgelaten worden. De levensenergie zal beter stromen, je voelt je vrijer om te zijn wie je werkelijk bent. Een eenmalige innerlijke reis kan al voor een grote transformatie zorgen.
Emotiecode
Met de emotiecode sporen we, via het onderbewustzijn, vastzittende emoties bij je op en laat je de emotionele lading ook meteen los. Hoe werkt dat? Ik stem me af en gebruik de biotensor om te testen welke emoties je niet goed verwerkt hebt en daardoor als blokkades zijn gaan vastzitten. Soms is het nodig om uit te zoeken op welke leeftijd je deze emoties hebt ervaren en waar het mee te maken heeft. Met een simpele handeling laten we de energie van deze emoties los uit jouw lichaam. Het onderbewustzijn bepaalt hoeveel emoties je ter plekke los kunt laten. Soms zijn dat er vijf, soms wel twintig. Je hebt de mogelijkheid om een specifiek thema/probleem/klacht in te brengen, maar we kunnen het ook algemeen houden.
Jassentechniek
De Jassentechniek is een diepgaande methode om in korte tijd een enorme hoeveelheid ballast los te laten. De Jassentechniek vergelijkt ons lichaam met een kapstok waar de ballast in de vorm van jassen aan vasthangt. Wanneer er teveel jassen aan de kapstok hangen, zie je de kapstok niet meer, je ziet dan niet meer wie je echt bent, wat bij je past en wat jou daadwerkelijk voedt in het leven. Er zijn tientallen jassen die je aan kunt hebben met elk hun eigen naam, ik kan testen welke jassen jij draagt en help je ze uit te trekken. Enkele voorbeelden van jassen:
- Traumajas (onverwerkte trauma’s)
- Back-up-jas (opgeslagen levensprogramma’s en patronen die beperkend werken)
- Verbindingenjas (verbindingen met andere mensen, dieren, gebeurtenissen en situaties, waarmee je je energetisch hebt vastgezet aan de ander en die je verhinderen om in je eigen energie te blijven)
- Geloftejas (beloftes die je ooit (onbewust) hebt gedaan, maar die je nu als een last met je meedraagt)
- Copy-and-paste-jas (gekopieerde angsten, patronen, overtuigingen, levensprogramma’s en onzekerheden, overgenomen van je ouders/voorouders)
- Vloeken-, bezweringen- en zwarte-magie-jas (negatieve gedachten, verwensingen en intenties die bewust richting jou zijn uitgesproken om jouw leven te verstoren. Je ziet vaak dat dit in een vorig leven is uitgesproken en dat dit jou leven na leven achtervolgt en beïnvloedt)
Emotiewerk kun je niet meer als een losse sessie inboeken, maar valt onder een onderbewustzijnsessie. Mocht je belangstelling specifiek uitgaan naar één van deze methodes, dan kun je dit aangeven in die sessie.