Vitaminetekorten

Hoe vaak zie ik het wel niet? Mensen met vitaminetekorten, terwijl ze diezelfde vitamines als supplement bijslikken. Hoe kan dat?

Soms wordt een verkeerd supplement geslikt. Chemische meuk die meer slecht dan goed doet. Maar veel vaker worden kwalitatief goede supplementen ingenomen en test ik dus toch een tekort. In veel gevallen hebben we het te zoeken in onze darmen. Onze darmen hebben het met onze levensstijl zwaar te verduren. Als we een kijkje zouden kunnen nemen binnenin onze darmen, dan zal menigeen zich helemaal rot schrikken. Niks mooie roze gladde darmwand. Het effect van wat we allemaal naar binnen werken, is vaak niet om aan te zien. Veel mensen hebben i.p.v. een laagje slijm een taaie plaklaag in hun darmen. Aan die plaklaag blijven etensresten hangen. Dat gaat rotten en schimmelen. De plaklaag zorgt ervoor dat voedingsstoffen niet goed kunnen worden opgenomen door de darmen. Resultaat: tekorten! Die tekorten kunnen weer voor andere problemen zorgen. Vermoeidheid, burn-out, angsten en depressie hangen ook vaak samen met ongezonde darmen. Je begrijpt nu waarschijnlijk wel… met zo’n plaklaag in de weg is het hard werken voor je lichaam.  


Hoe kun je merken dat je darmen niet optimaal gezond zijn?
☹️Mentale klachten (stressgevoelig, nerveus, onrustig, burnout, angsten, stemmingswisselingen, prikkelbaar, concentratieverlies, depressie, moeite met loslaten)
☹️Maag-/darmklachten ( buikpijn, krampen, winderigheid, diarree, opgeblazen gevoel, obstipatie, bloed/slijm bij ontlasting, constante aandrang, misselijkheid)
☹️Regelmatig ziek(jes)
☹️Vermoeidheid
☹️Gewrichtspijn
☹️Onverklaarbare gewichtstoename of -afname
☹️Slaapstoornissen
☹️Huidaandoeningen (acné, eczeem, schimmelinfectie, puistjes, …)
☹️Auto-immuunziekten
☹️Voedselintoleranties


Wat kun je zelf doen?

🙂 Werk aan je onverwerkte emoties (net als voeding moeten ook emoties verteerd worden)
🙂 Leer loslaten
🙂 Eet veel wateroplosbare vezels (fruit, bladgroente, kruiden)
🙂 Kauw je eten goed
🙂 Beweeg voldoende
🙂 Neem voldoende tijd voor ontspanning


🙏
Hulp van mij nodig voor gezonde darmen?
💛 Geef je darmen (en de rest van je lichaam) een diepte-ontgifting in een bioresonantie opschoontraject (bij mij in de praktijk of als thuistraject). Eerst weten hoe het ervoor staat bij jou en of ontgiften nodig is? Vraag een gezondheidsmeting aan.
💛 In een persoonlijk groeitraject (live of online/telefonisch) help ik je met het loslaten van blokkades die jou in de weg staan om je goed te voelen en een fijn en gezond leven te leven (energetisch werk, emotiewerk, onderbewustzijnswerk, innerlijk transformatiewerk, groeitraining, intuïtieve massage).
💛 Even overleggen met mij kan in een gratis gesprek. Plan ‘m hier zelf in.

2 reacties

  1. M op 23 april 2024 om 10:57

    Graag .

    • Marjan Kraster op 23 april 2024 om 12:30

      Laten we het er donderdag even over hebben, M

Laat een reactie achter