Vechten, vluchten of VOELEN

Gratis challenge
Omgaan met lastige emoties

Vechten, vluchten of VOELEN

Gratis challenge
Omgaan met lastige emoties

Bang, boos, gefrustreerd, verdrietig, jaloers, afgewezen, teleurgesteld... emoties die we allemaal wel eens voelen. En omdat ze nou niet bepaald heel aangenaam zijn, willen we er zo snel mogelijk weer vanaf. En daarvoor gebruiken we vaak twee manieren: uitleven op de ander of onderdrukken. Beide niet zo handig, en ook niet effectief. Want beide reacties ontstaan vaak om je eigen pijn niet te hoeven voelen. Zodra er een emotie omhoog komt, duwen we het liefst de deksel er weer op. Of we gooien de emoties eruit, door boos te worden op de ander of in de aanval te gaan! Je tettert letterlijk over je gevoel heen! En over die van de ander.

In deze challenge gaan we alle emoties verwelkomen. Ja, ook de lastige. JUIST de lastige! De aller-irritantste! 🙂 Emoties zijn er niet om ons het leven zuur te maken, emoties zijn er om ons te helpen. Uhu, echt waar! Tijd dus om ze in het zonnetje te zetten! Dat gaan we doen in de challenge ‘Vechten, vluchten of VOELEN’.

Zet je zonnebril maar alvast op en smeer je maar alvast in, we gaan de zon fel laten schijnen!

 

Deze challenge is geschikt voor jou:
- Als je je onrustig, opgejaagd en snel geïrriteerd voelt
- Als je emoties met je aan de haal gaan
- Als het voelt alsof je gevoelens ‘verstopt’ zitten
- Als je iemand bent die veelal ‘op de automatische piloot’ vanuit het hoofd leeft
- Bij een burnout of burnoutachtige klachten
- Als je lijf pijn doet
- Als je meer aan het overleven bent dan aan het leven
- Als je ‘gewoon’ niet lekker in je vel zit of je niet happy voelt
- Als je meer verbondenheid met jezelf (en je omgeving) wilt ervaren
- Als je doorgaans weinig aandacht hebt voor jezelf en je gevoelens
- Als je jezelf een beetje in de steek laat
- Als je jezelf graag persoonlijk verder wilt ontwikkelen


In deze challenge richt ik me op vrouwen. Wil je als man graag meedoen, dan ben je nét zo welkom. Je moet er wel tegen kunnen dat je in de vrouwelijke vorm wordt aangesproken. 🙂

 

Thema’s in deze challenge:


Love Yourself!

Zelfliefde... we hebben er zo’n tekort aan! Wat zijn we toch vaak onaardig voor onszelf! Als alles goed en volgens plan verloopt, dan vinden we onszelf oke. Maar zodra we even de controle over onze emoties verliezen, een fout maken of niet lekker in ons vel zitten, kunnen we niet meer liefdevol voor onszelf zijn. Waarom laten we onszelf soms toch zo in de steek? Waarom niet een beetje meer begrip voor onszelf? We hebben onszelf nodig!
Ik nodig je uit om met een andere blik naar jezelf te kijken. We gaan verbinding maken met onszelf. Dat doen we onder andere door terug te gaan naar vroeger, toen je nog een klein meisje was. Dat kleine meisje is er nog. Ze zit nog steeds in jou. En het wordt tijd om haar te zien!


Wake up!
Authentiek zijn, daar gaat het om in het leven. Je emoties helpen je om te zien wie je bent, te zijn wie je bent en te doen wie je bent! Ze worden pas vervelend als je niet naar ze luistert. Velen van ons ‘slaapwandelen’ door het leven en ik ga m’n best doen om je flink wakker te schudden. Weet wél, dat je bereid moet zijn om eerlijk naar jezelf te kijken, te onderzoeken hoe jij dingen ervaart en hoe je met dingen omgaat. De bedoeling is om van de vele onbewuste processen binnenin jou bewuste processen te maken.


Voelen maar!

Zelf heb ik lange tijd niet begrepen waarom ik constant aan het voelen was en (naar mijn idee) niks aan het verdringen was, maar dat er niks veranderde. Dezelfde emoties kwamen steeds weer terug, alsof ik in een emotionele draaimolen was beland waar ik niet uit kon stappen. Nu weet ik waarom me dat niet lukte. Emoties zitten in laagjes in je lijf. En ik was steeds op de verkeerde laag aan het voelen. Het loste niks op, ik voelde me er juist alleen maar rotter door en bleef steeds maar in dezelfde emoties hangen. In deze challenge gaan we de laagjes in jezelf opzoeken.

 

Na deze challenge:
- Heb je ervaren hoe je kunt verbinden met jezelf
- Snap je waarom emoties er niet zijn om ons in de weg te zitten, maar om ons te helpen
- Begrijp je waarom we in emoties kunnen blijven hangen
- Heb je je eigen emoties gevoeld en onderzocht
- Weet je hoe je leiding over je emoties neemt
- Weet je wat nodig is om oude emoties los te kunnen laten
- Heb je meer inzicht in waarom je doet zoals je doet
- Sta je bewuster in het leven

 

Dit is het NIET:

Heb niet de illusie dat je nare emoties gedurende deze challenge ineens als sneeuw voor de zon verdwijnen. Omgaan met emoties is geen kunstje wat ik je in de challenge even aanleer en wat je daarna moeiteloos kunt toepassen. Emoties hebben een functie! Het omgaan met die emoties vraagt om bewustzijn en de bereidheid om aandacht te hebben voor wat er op een dieper niveau in je omgaat en om de volledige verantwoordelijkheid op je te nemen voor je eigen emoties.

Ik organiseer deze challenge, omdat ik weet hoe enorm er geworsteld wordt met emoties. Ik weet als geen ander hoe het is om je compleet overgeleverd te voelen aan je emoties.  En dan is het zó fijn om wat handvatten te hebben. Zodat je niet blijft hangen in dezelfde stukken, maar er gericht mee aan de slag kunt.

 


Heb je je zonnebril al op? Doe je mee? Meld je hieronder aan!

- 21-25 februari 2020 (deze kwam te vervallen, binnenkort wordt een nieuwe datum gepland)
- In een besloten groep op Facebook
- Dagelijks een video

Kom maar op met die emoties!

Challenge: Vechten, vluchten of VOELEN!

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring en het ontvangen van Body&Mind-Mails